Tom Boonen: 'Ik weet dat ik nog veel moet leren, maar ik heb ook ambitie.' © VRT

Een vol huis op zaterdag 8 juli in Achtmaal!

Tijdens een gezellige persvoorstelling bij Hotel Princeville in Breda, werd de GTC Rally 2023 voorgesteld. Het programma op het serviceterrein is heel aantrekkelijk, terwijl de inschrijvingslijst veelbelovend is. De Nacht van Achtmaal wordt op zaterdag 8 juli weer een topevenement! 

Zoals al eerder aangekondigd, telt de wedstrijd nog meer wedstrijdkilometers en minder verbindingsroutes. In totaal worden vanaf 16h tot kort na middernacht drie lussen van 4 klassementsproeven afgewerkt, samen goed voor 160 km tegen de tijd. De wedstrijd opent op klassementsproef Rijsbergen, een proef met heel wat onverhard. Daarna rijden de teams de proeven van Rucphen-Klappenberg, Achtmaal De Hel en Ostaaijen. De Historia-deelnemers werken slechts twee ronden af, zodat zij om 22h30 zullen finishen. 

Op het serviceterrein valt er dit jaar veel meer te beleven. Zo wordt er een echt Dakardorp ingericht, met een verzameling legendarische Dakar trucks, auto's en buggy's. Natuurlijk is Team de Rooy aanwezig, maar ook de buggy's van Hans Weijs, de wagen van Michiel Becx en team Hoondert zijn zeker van de partij. Alex van den Broek zal het publiek vermaken met een indrukwekkend demonstratie trial, er is een optreden van Red Cars, enz. 

Op sportief vlak, is het startveld helemaal vol. Opnieuw zal de volledige Nederlandse top aan de start komen, deze keer aangevuld met een aantal interessante buitenlanders. Bob de Jong mikt ook een vijfde zege. Kevin van Deijne wil zijn zege van Vechtdal herhalen, terwijl de Duitser Bjorn Satorius zijn schuiver van Vechtdal snel wil doen vergeten. Verder verwachten we in de topklasse Roald Leemans (VW Polo), Stig Andervang (SKODA Fabia), wielerkampioen Tom Boonen (SKODA Fabia) en Martin van Iersel (Hyundai i20). Verder zijn alle merkencups van de partij, van de Peugeot 206 Cup tot de Motul Renault Clio Cup, de GR Yaris Challenge en de BMW 130i Challenge. 

Bob de Jong verklaarde in elk geval dat zijn ambitie een vijfde recordzege is in Achtmaal. "In de ELE Rally hebben we bewezen dat we klaar zijn voor de strijd voor eigen publiek. Op dit parcours, dat ik goed ken, kan ik altijd wat meer. Ik ben blij met de terugkeer van Rijsbergen, een proef met een mooie strook onverhard. Ja, ik wil gewoon nog een keer winnen in Achtmaal!"

Roald Leemans wacht liever af vooraleer grote uitspraken te doen: "Normaal zou ik met een SKODA Fabia Evo rijden, maar die werd in Ieper vernield door het ongeval van Junior Planckaert. Ik zal uiteindelijk rijden met de VW Polo van SXM, de wagen die vorige week in Ieper werd bestuurd door Davy Vanneste. Dat is een topauto, maar iedereen zegt dat hij wat moeilijker te besturen is. Ik zal het tijdens de rally wel ondervinden, want we zullen vooraf geen testsessie hebben. We hebben ook een jaar niet gereden na onze vorige deelname aan de GTC Rally, maar ik kijk er al enorm naar uit!"

Erwin Mombaerts zal Tom Boonen navigeren in de SKODA Fabia R5 in de kleuren van Napa Benelux: "Ik heb hier al drie keer gewonnen, twee keer met Rocco Theunissen en een keer met Frits van Eerd. De Nacht van Achtmaal is altijd een heel gezellig evenement. Voor Tom is het belangrijk om zoveel mogelijk rally's te rijden om ervaring en ritme op te doen. In de GTC Rally zal hij ook het rijden in het donker voor de eerste keer ervaren. Tom kijkt er zeker naar uit en hij is ook altijd beschikbaar voor zijn fans," aldus Erwin Mombaerts.

Kortom, de affiche van de GTC Rally 2023 is heel veelbelovend. Zorg dat je erbij bent op zaterdag 8 juli in Achtmaal!

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

  • dummy+31(0)76-5963006

  • dummy info@gtcrally.eu

Search