Sterke affiches in de NED Historic Rally en de Jumbo Short Rally

 

Jef van Hooft, een van de zegekandidaten met zijn Lancia Delta Integrale.

 

De Nacht van Achtmaal heeft zaterdag natuurlijk meer te bieden dan de GTC Rally alleen. Zo zijn er de twee nevenwedstrijden die altijd zorgen voor spektakel: de NED Historic Rally en de Jumbo Short Rally. Beide wedstrijden gaan van start na de GTC Rally, maar ze eindigen na twee ronden.

Met 22 wagens aan de start, is de NED Historic Rally sterk bezet, zeker omdat er een paar erg snelle rijders aan de start staan. De eerste wagen die van start gaat is de Opel Ascona 400 van Paul Lietaer. De 65-jarige Belg is in eigen land een fenomeen, niet alleen omdat hij erg snel is, maar vooral omdat zijn rijstijl bijzonder spectaculair is. Met zijn Opel Ascona 400, die meer dan 300 pk onder de motorkap heeft, gaf hij dit seizoen al een aantal Porsches en M3's het nakijken. Paul is trouwens geprikkeld, want vorig jaar greep hij naast de overwinning door een lekke band. Paul brengt trouwens ook zijn neef Mathieu mee, die een Ford Escort bestuurt.

Ook de tweede wagen aan de start is een Opel Ascona, maar dan een A bestuurd door Christophe De Leeuw. De winnaar van vorig jaar wil zijn stunt natuurlijk graag herhalen, al heeft hij veel respect voor "de Polle". Ze nemen het op tegen een aantal 4x4's met veel pk's onder de motorkap, zoals de Lancia Delta's Integrale van Piet-Hein van der Heyden en Jef van Hooft en de Audi Quattro A1 van Marcel Ludwig. Zeker op de onverharde stroken hebben de 4x4's een voordeel.

 

Peter Mangnus staat aan de leiding in het NHRK.

 

Peter Mangnus kent de streek als geen ander. Met zijn Talbot Sunbeam Lotus staat hij bovendien aan de leiding in de tussenstand van het Historic-kampioenschap. Hij wil zeker een dichte ereplaats behalen, net als Wouter Koenderink, voormalig kampioen met zijn imposante BMW 3.0 CSL. Antoine Biesheuvel, nieuw dit jaar in het Historic-kampioenschap, wil met zijn BMW M3 E30 ook aansluiten bij de top.

Het veld bevat verder een reeks exotische rallywagens, zoals de Saab 99 EMS van Stef van Dongen, de Austin Heayley 3000 MkIII van Jan-Piet van der Meer, de Triumph TR8 van Ton Cornelissen en de Ford Capri van Ben Huijbregts uit Zundert. Daan Ossenblok van Vakgarage Etten-Leur start met zijn mooie Opel Manta 200, terwijl Wim Coremans natuurlijk ook niet mocht ontbreken  met zijn BMW M3 E30.

 

Ramon van de Lindeloof, vorig jaar winnaar van de Jumbo Short Rally.

 

In de Jumbo Short Rally staan 10 wagens aan de start. Voor de zege zal het spannend worden tussen de voormalige winnaars Eep Borgers (Opel Astra), Ramon van de Lindeloof (Honda Civic Type-R), de leider in de tussenstand van het kampioenschap, en Mark Brands (Opel Kadett C Coupé).  Bart Geerdink staat met zijn Peugeot 106 Maxi op de tweede plaats in de tussenstand.

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

  • dummy+31(0)76-5963006

  • dummy info@gtcrally.eu

Search