Hans Weijs leider na de eerste lus

Jim van den Heuvel verloor wat tijd op KP Ostaaijen.

Met 62 wagens aan de start, naast 22 in Historic en 10 in de Jumbo Short Rally, kan de GTC Rally rekenen op een sterke affiche. De duizenden fans genieten van het mooie zomerzonnetje in het centrale servicepark in Achtmaal, terwijl op de proeven erg hard wordt gereden. 

In de openingsronde verloren we twee snelle mannen in de topklasse. Gert-Jan Kobus, leider in het Open Nederlands Rally Kampioenschap, ging van de baan in Rucphen, terwijl Henk Vossen zijn tweede opgave op rij liet noteren na een olielek in de transmissie. 

Vooraan was het stuivertje wisselen. Op de vier klassementsproeven reden drie verschillende piloten een snelste tijd. Hans Weijs opende met een scratch in Klein-Zundert, waarna Bob de Jong reageerde in Rucphen. Jim van den Heuvel was de snelste op De Hel, waarna Hans Weijs opnieuw de leiding nam in Ostaaijen, waar Jim van den Heuvel op de rondkoers wat tijd verloor achter Nick den Braber. 

Na de eerste ronde is er nog niets beslist. Weijs heeft de leiding met 1"9 voorsprong op Jasper van den Heuvel, die in de chicane van De Hel zijn voorbumper verloor. Zijn broer Jim van den Heuvel, die vol voor de overwinning gaat, volgt op 3"5, net als Bob de Jong. Met vier rijders binnen de 3"5 is er met nog twee ronden te gaan nog niets beslist. Kevin van Deijne volgt op de vijfde plaats, voor Roald Leemans, die een mooi debuut maakt met de Skoda van SXM. Nick den Braber is zevende, voor Lambert Parren en Richard Pex. 

Yannick Vrielink is leider in de GR Yaris Challenge. Benoit Verlinde die op het laatste moment zijn navigator Anton Dupan moest vervangen wegens corona, voert met ruim overwicht de strijd aan in de Motul Clio Trophy. 4. Afbeeldingen en Links boven in het menu. Verwijder de intro afbeelding en kies een passende afbeelding.

 

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

  • dummy+31(0)76-5963006

  • dummy info@gtcrally.eu

Search