Vrielink te sterk in de GT Yaris Challenge

Vrielink te sterk in de GT Yaris Challenge

Opnieuw was Yannick Vrielink een klasse apart. In de GTC Rally in en rond Achtmaal werd de derde ronde van de GR Yaris Challenge betwist en Vrielink wist ook nu de felbegeerde zege te pakken om zo soeverein de titelstrijd aan te voeren. Onder prima weersomstandigheden en voor het oog van duizenden toeschouwers vormde de perfect georganiseerde GTC Rally een prachtig podium voor de rallysport. Verschillende (prive) redenen waren er de oorzaak van dat er slechts 4 deelnemende equipes aan de GR Yaris Challenge waren, en helaas moesten er twee vroegtijdig de handdoek in de ring gooien. Maar dat doet niets af aan de prima prestaties van de coureurs en hun navigatoren.

Met een klinkende twaalfde plaats overall laat Yannick Vrielink opnieuw zien dat de GR Yaris een fantastische aanwinst is voor de rallysport, waarbij met een vrijwel standaard auto uitstekende resultaten kunnen worden behaald. “En de deelnemers hebben het ook enorm naar hun zin en leren de fijne kneepjes van het rijden met een krachtige vierwielaangedreven rally-auto,” aldus initiatiefnemer Hans Weijs, die zelf overigens de overall zege in de GTC Rally voor zich opeiste.

Direct op de eerste klassementsproef was het Vrielink die de snelste tijd liet noteren, maar Niek Oude Luttikhuis zat er slechts 0,2 sec achter! Ook Roel van der Zanden en GR Yaris-debutant HP Meilink zaten op het vinkentouw. Yannick Vrielink wist vervolgens al snel een comfortabele voorsprong op te bouwen. Daarachter ontspon zich een mooie strijd tussen de zich snel aanpassende ‘nieuweling’ HP Meilink, Niek Oude Luttikhuis en Roel van der Zanden. Aan het eind van de tweede boucle van 4 klassementsproeven verloor de GR Yaris Challenge kort achter elkaar twee equipes: HP Meilink en navigator Tim Rietveld moesten de auto op KP7 stopzetten door een olielekkage; Niek Oude Luttikhuis en Wilbert van den Burg vonden hun Waterloo een proef later toen zij van de weg gleden en in een steile greppel strandden. Yannick Vrielink/Glenn Crooijmans hielden het tempo hoog en snelden zo naar hun derde zege op rij. Roel van der Zanden werd zo tweede, met gelegenheidsnavigator Ashley de Boer, die de met corona besmette Gijs Boom verving.

De GTC Rally telde 12 klassementsproeven in en rond Achtmaal. Van de 62 gestarte equipes bereikten er  slechts 32 equipes de finish. De volgende ronde van het Nederlands Rallykampioenschap en dus ook van de GR Yaris Challenge is de Eurol Hellendoorn Rally, op vrijdag 16 en zaterdag 17 september.

 

Reacties van de deelnemers aan de GR Yaris Challenge na de GTC Rally

  1. Yannick Vrielink/Glenn Crooijmans

Ondanks een onwillige tweede versnelling in de slotfase was Yannick Vrielink opnieuw heer en meester in de GR Yaris Challenge: “Op de eerste proef had ik de remmen niet op temperatuur en ging ik toch iets te voorzichtig rijden. Maar vanaf KP2 had ik weer het goede gevoel en keken we ook naar onze plaats in de overall rangschikking – het is altijd leuk om de strijd met iemand aan te gaan. Daarom zijn we ook blij met de 12e plaats algemeen. Vooral de tweede boucle van 4 proeven hebben we ons zeer geamuseerd. Tegen het einde van de rally misten we de tweede versnelling volledig; daarvoor kon ik de pook nog vasthouden en voorkomen dat die uit de versnelling sprong. Maar we konden toch een goed tempo blijven rijden. Begin augustus gaan we in de Eiffel nog een kleine rally rijden om niet te lang stil hoeven te zitten!

  1. Roel van der Zanden/Ashley de Boer

Voor de tweede keer op rij moest Roel van der Zanden op zoek naar een navigator, toen bleek dat Gijs Boom een coronabesmetting had opgelopen: “Gelukkig was Ashley de Boer bereid om naast mij te zitten en deed zij vreselijk haar best, maar om vooral in het donker snelle tijden op de klokken te zetten vraagt om meer uren samen in de auto! Bovendien is mijn zitpositie en daarmee het ‘uitzicht’ nog steeds niet optimaal, waardoor we links en rechts wel de nodige schades opliepen. Maar we hebben ons toch prima vermaakt en klimmen naar de tweede plaats in de tussenstand. Maar ik zou nog wel iets dichter achter Yannick (Vrielink) willen zien te komen. Dus daar mikken we in Hellendoorn op.”

Roel Van der Zanden stuurde zijn GR Yaris naar de finish.

Opgaves:

Niek Oude Luttikhuis/Wilbert van den Burg

Niek Oude Luttikhuis en Wilbert van den Burg hoopten op een goed resultaat, maar helaas lukte het ook in de GTC Rally niet om de finish te halen: “Het was vandaag een beetje wisselvallig. We begonnen goed, maar op proef 2 raakten we een betonnen paaltje en liepen we een lekke band op. Toen iets te voorzichtig de draad weer opgepakt, maar toch nog wat kleine foutjes, waardoor we niet het juiste ritme konden vinden. Daarna een paar goede proeven in deze goed georganiseerde rally met mooie, afwisselende proeven. Op proef 8 gingen we iets te wijd in een haakse rechterbocht en belandden we in een greppel, maar die was zo steil dat we er niet meer uit konden komen. Balen.”

HP Meilink/Tim Rietveld

HP Meilink, die we vooral kennen van zijn deelnames met een mooie Audi quattro, debuteerde in de GR Yaris Challenge: “Wat een leuke en gemakkelijk sturende auto is dit, vergeleken met de zware Audi waarin ik normaal rij. Het voelde meteen goed aan en we waren direct lekker onderweg. Jammer genoeg stonden we op KP7 opeens zonder olie en moesten we de strijd staken. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar, dus wie weet komen we later dit jaar nog een keer aan de start.”

Henk-Peter Meilink viel zonder oliedruk en moest de strijd staken.

 

3- Dummy tekst. Voer hier het artikel in wat je wilt publiceren. Wil je een foto toevoegen kan dit via CMS Inhoud --> Media

4. Afbeeldingen en Links boven in het menu. Verwijder de intro afbeelding en kies een passende afbeelding.

5. Publiceren boven in het menu. Pas de datum aan naar de juiste datum tijd zodat de nieuwberichten op chronologische volgorde staat.

6. Status --> Zet de status op Gepubliceerd.

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

  • dummy+31(0)76-5963006

  • dummy info@gtcrally.eu

Search