Kevin van Deijne beleeft een moeilijke GTC Rally.

Kevin van Deijne beleeft een moeilijke GTC Rally.

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren beleefden een uitdagende GTC Rally. Tijdens de vierde ronde van het Open Nederlands Rally ampioenschap probeerden ze de remproblemen van eerdere wedstrijden te verhelpen maar slaagden daar slechts ten dele in.

Hoewel de potentie van hun nieuwe Hyundai i20 N Rally2 evident is moeten er, zoals gebruikelijk bij een fonkelnieuw model, nog de nodige kinderziektes verholpen worden. In de eerste wedstrijden worstelde Van Deijne met de remmen en verloor de auto na een aantal proeven steeds remdruk. Voorafgaand aan de GTC Rally voerde het team diverse aanpassingen door met aanvullende koeling voor de achterremmen en nieuwe carbon remblokken. Van Deijne verschijnt dan ook vol vertrouwen aan de start. De GTC Rally is misschien wel de meest technische wedstrijd van Nederland. Het parcours is bijzonder afwisselend met verschillende soorten wegdek en snelle knikken die gevolgd worden door scherpe bochten.

Van Deijne voelt zich thuis op de uitdagende proeven maar moet helaas al snel constateren dat de aanpassingen op de remmen niet helemaal naar wens zijn. Met de nieuwe remblokken blijft de druk behouden, maar heeft Van Deijne te weinig gevoel met de remmen. Hij krijgt minder informatie door via het pedaal dan hij gewend is waardoor hij vertrouwen verliest. Het team monteert voor de volgende boucle weer een set vertrouwde remblokken, die wel het juiste gevoel geven maar na twee proeven weer druk verliezen. Het zorgt ervoor dat Van Deijne drie keer zo vroeg moet remmen als wenselijk waardoor enige hoop op een goede klassering verloren is.

Na het terugplaatsen van de carbon remblokken blijft de druk weer op peil. Het euvel is dus gevonden en Van Deijne zal zich de komende wedstrijden het gevoel van de nieuwe blokken eigen moeten maken om daarmee voor de podiumplaatsen te strijden.

"Met een nieuwe auto heb je altijd kinderziektes, het hoort erbij, Hyundai weet hier ook van. Hopelijk hebben we ze nu verholpen en kunnen we de strijd met de top weer aangaan. Want ik kwam hier aan de start met de doelstelling de wedstrijd te winnen, dus natuurlijk ben ik ontgoocheld. Hopelijk kunnen we de volgende wedstrijd zonder remproblemen afwerken," vertelde Kevin van Deijne. 

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

  • dummy+31(0)76-5963006

  • dummy info@gtcrally.eu

Search