Bob de Jong tevreden met een felbevochten tweede plaats

Bob de Jong tevreden met een felbevochten tweede plaats

Iets na middernacht kwam Bob de Jong na twaalf klassementsproeven in Achtmaal over het finishpodium en wist hij dat een 5e thuiszege nog minstens een jaar op zich laat wachten. Maar de regerend Nederlands kampioen was realist genoeg om zijn meerdere te erkennen in Hans Weijs, die zijn derde zege van het seizoen boekte. Door het uitvallen van Gertjan Kobus klom Bob de Jong naar de leidende positie in het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Met nog twee rally’s te gaan belooft het najaar een spannende eindsprint te worden naar de titel!

De vijf serieuze kanshebbers op de zege in deze prachtige editie van de GTC Rally begonnen furieus aan de eerste ronde van vier klassementsproeven. Hans Weijs opende als snelste op de proef Klein-Zundert, op 1,4 seconde gevolgd door de Hyundai-equipe Bob de Jong/Erik de Wild, die echter op KP2 (Rucphen) antwoordde met een supersnelle doorkomst en zo de druk er meteen vol op zette. Op de volgende proef, de ‘Hel’ van Achtmaal, waren het de gebroeders Van den Heuvel die het klassement op zijn kop zetten: Jim van Heuvel was de snelste en pakte de leiding over van Hans Weijs en broer Jasper zette de tweede tijd neer en schoof ook op naar die plaats in het voorlopige tussenklassement, waar Hans Weijs (derde) en Bob de Jong (vierde) opeens tegen een achterstand aankeken. In de afsluitende vierde proef van de eerste ronde was het weer Weijs aan kop, waardoor de top-equipes na een stormachtige eerste ronde de balans in het servicepark konden opmaken. Weijs eerste, Jasper van den Heuvel tweede en Bob de Jong en Jim van den Heuvel ex-aequo derde op slechts 3,5 seconde van de leider. Kevin van Deijne (Hyundai) had toen al moeten afhaken (5e op 43,8 sec). Bob de Jong: “Wat een fantastische start van mijn thuisrally; ik was nog niet helemaal tevreden, het kan en moet zeker nog sneller. Vandaar een kleine aanpassing aan de demper settings en een nieuw setje Michelin banden en gas er op...”

Maar de concurrentie had blijkbaar dezelfde plannen en de tweede ronde was vooral Hans Weijs ontketend en met vier snelste tijden kwam hij in de beste positie om de GTC Rally winnend af te sluiten. Bob de Jong klom dankzij een iets snellere tijd dan in de eerste omloop op Klein-Zundert terug op plek 2 en moest die plaats daarna met hand en tand verdedigen ten opzichte van de broers Van den Heuvel. Bij terugkomst in Achtmaal was de marge voor Hans Weijs opgelopen tot 18,6 sec, met Bob de Jong en nu Jasper van den Heuvel ex aequo op de tweede plaats!

In de laatste ronde van vier klassementsproeven moest het dan gebeuren voor Bob de Jong in de perfect georganiseerde en zeer druk bezochte GTC Rally. Maar op KP9 maakte De Jong een klein foutje, waardoor Jasper van den Heuvel opeens een paar seconden los reed. De daaropvolgende proef herstelde De Jong zijn eerdere tijdverlies en pakte hij resoluut de tweede plaats en wist hij dat hij Hans Weijs moest laten gaan en vooral moest zorgen de beide Van den Heuvels achter zich te houden. En dat lukte. De tweede plaats gaf uiteindelijk een voldaan gevoel, ook bij navigator Erik de Wild: “We hebben gevochten voor wat we waard zijn en Bob heeft strak gereden. Je meerdere erkennen in Hans Weijs in deze vorm is geen schande.” Op 16/17 september komt de Hyundai-equipe aan de start in Hellendoorn.

Contact met GTC Rally

Hofdreef 16 | 4881 DR | Zundert

KvK 88558800

BTW  NL8646.88.088B01

Search